Има много техники за грим, но всяка една от тях се базира на едно просто правило – може да навредите на себе си или да си помогнете. Подмладяващият грим има няколко правила според козметиката и прилагането, които трябва да знаете. Как да създадете грим, който ще Ви направи да изглеждате по-млади и ще Ви придаде сияен вид?

ФОН ДЬО ТЕН

Пропускането на фон дьо тен е голяма грешка – добрият фон дьо тен ще изравни тена на кожата и ще придаде сияен вид. Съответства на това какъв продукт ще използвате. Най-важното е фон дьо тенът и тенът на кожатада си съвпадат, не твърде светъл, нито твърде тъмен. Най-добре ще бъде лек хайлайт фон дьо тен. За жени над 50 години най-добрите продукти ще имат плътна и кремообразна консистенция, която съдържа много подхранващи съставки.

КОРЕКТОР

По неясни причини много жени се отказват от коректор. Трябва да имате предвид, че дори най-добрият коректор няма да покрие всички несъвършенства или тъмни кръгове около очите. Дори ако кожата Ви няма сериозни обезцветявания или пъпки, трябва да нанесете поне малко жълт коректор около очите. Покриване на дори най-малките кръгове около очите може видимо да подмлади лицето.

РУЖ

Нанасянето на руж не е толкова лесно нещо, но пропускането на тази стъпка в грима може да подейства срещу Вас. Изравняването на тена на кожата е важно, въпреки че той изглежда естествено на лицето ни и може да бъде полезно да се прилага в грима. Естественият руж не е кръгла червена точка. Леко нанасяне на руж в подходящ нюанс може да отнеме много години на лицето, защото всички млади момичета имат лека руменина по бузите.

БРОНЗЪР + ХАЙЛАЙТЪР

Контурирането е много важно, защото може да придадете на лицето естествен блясък и нюанси, които оптически ще направят лицето да изглежда по-слабо. Не се притеснявайте от хайлайтърите и бронзърите, но избирайте козметиката внимателно – твърде тъмните продукти могат да Ви направят да изглеждате по-стари. Леките нюанси и деликатният блясък, нанесени и смесени в подходящи области, ще направят кожата да изглежда по-здрава и ще контурират лицето.

ПУДРА

Много често забравяме за предпазването на целия грим с пудра, и ако случайно го направим, е направено с грешен продукт. Първо, пудрата трябва да бъде матираща и лека, например, минерална или бамбукова. Силно матиращата и тежката пудра могат да изсушат кожата и да придадат ефект на маска. Добро решение е и пудра в светлорозов нюанс (не изцяло розово) – това ще придаде на кожата здрав вид и бебешка мекота.