Обичана от звездите, знаменитостите и младите момичета. Защо прическата bob е толкова популярна? Вероятно защото е лесна за поддържане и стилизиране, изглежда много ефективно и е подходяща за всеки случай. Нека видим дали ще отива и на Вас.

Прическата Bob е подходяща за всяка форма на лицето. Универсална и класическа, а само с малко изрязване на косата може да се промени целия външен вид. Под bob прическа, имаме предвид косата да достига до брадичката и челюстите; главна роля имат краищата, защото те трябва да бъдат подрязани и оформени. Косата може да бъде права или на етажи. Финалният ефект зависи от формата на лицето и състоянието на косата.

Прическата bob е за всеки, но трябва да се поддържа от професионалист. Необходимо е стилистите да наблюдават състоянието на косата, формата на лицето и да знаят очакванията Ви. Само така може да имате прическа, която ще Ви задоволи и ще бъде лесна за поддръжка. Здравата и плътна коса може да бъде елегантно подстригана и да е без етажи. Ако искате повече обем, тогава попитайте фризьора си за потъмняване на косата. Същият резултат ще се получи, ако имате гъста коса. Прическата bob отива на всеки цвят на косата; би изглеждала страхотно и със изсветлени кичури.

Прическата bob е идеална за всяко момиче. Очевидно, може да подстрижете така косата, че да отива достатъчно на всяка форма на лицето. За издълженото лице най-подходяща ще бъде прическа bob, достигаща до брадичката; фризьорът може да добави бретон. Това ще направи лицето Ви по-широко и по-кръгло. Кръглото лице ще изглежда добре в прическа обратен bob – по-дълга отпред и по-къса отзад. Косата трябва да бъде пригладена, защото топираната или повдигнатата коса ще придадат повече обем и лицето ще изглежда по-кръгло. Въпреки това, за квадратно лице най-добре ще бъде асиметрична bob прическа, която да олекоти чертите на лицето.