Боядисване, стилизиране с топлина, тежка козметика – всичко това води до увреждане на косата и влошаване на състоянието на кожата на главата. В резултат се появява пърхот, мастните жлези произвеждат излишно количество себум и косата започва да опада, да губи блясък и да става суха. За щастие, има начин да регенерирате увредените кичури. Отговорът е регенерираща маска за коса.

Маската за коса – най-важните правила

При регенерирането на косата с маски има няколко важни правила. Първо, определете типа и състоянието на косата. Въз основа на тази информация ще изберете свойствата на козметичния продукт и ще имате възможност да наблюдавате прогреса. Второ, много важно е да бъдете последователни. Редовното прилагане на маска върху косата забележително ще подобри състоянието й. Трето, ако сложите маска за коса на мръсна коса, няма да има резултат. Преди процедура по регенериране измийте косата си и след това започнете с “поправяне” на увредените кичури коса. Четвърто, следвайте инструкциите на етикета. Пето, сложете си пластмасова шапка и кърпа на главата след нанасяне на маската. Това ще подсили действието на маската и регенерацията на косата.

Маска за коса – направи си сам

Какъв тип маска за коса е най-добрата? Най-популярните маски са с арганово масло или кератин. Освен това, много популярно е и домашното правене на маска за коса с арганово масло и яйчен жълтък. Смесете всички съставки и ги приложете на кожата на главата за около 15 до 30 минути. След това измийте косата със шампоан. Благодарение на маската, косата Ви ще бъде мека, блестяща и подхранена, а по-важното е, че ще бъде по-здрава, регенерирана и овлажнена.