Тенденцията за домашно правена козметика е доста силна от години, а всичко това е заради многото качества. Все повече и повече желание имаме да подготвяме продукти за грижа за кожата, а някои от по-смелите и креативни жени опитват да си правят и козметика за грим. Днес искаме да представим една идея за домашно направен бронзър.

Контурирането стана много популярно и повечето жени го правят. Въпреки това, трябва да имате предвид, че заедно с нарастването на популярността на тази техника за грим, нарастват и цените за продуктите. Само креативността може да ни опази срещу цените. Скъпата козметика на известни марки, които са налични в аптеката, може лесно да бъдат заменени с еко козметика.

Домашно направената козметика притежава безспорни активи, които трябва да споменем, докато дискутираме този бронзър. Първо, винаги знаем какво нанасяме върху лицето си, защото избираме естествени съставки за продуктите. Второ, за по-ниски ценки ще вземем повече продукти  с добро качество и без излишна химия. Трето, смесваме само тези съставки, които са добри за кожата ни, така че домашно направената козметика е по-лична и съвпада с индивидуалните ни нужди.

Ето и една проста рецепта за еко бронзър със съставки, които може да откриете в кухнята си.

От какво се нуждаете?

  • картофено нишесте (брашно),
  • естествено какао,
  • канела,
  • смляно индийско орехче.

Как да приготвите домашно направен бронзър?

Най-важното е да намерите точните пропорции на съставките, така че да не бъде твърде светъл или тъмен. С метода проба-грешка смесвате изброените съставки, докато не получите оптимално подобен цвят на руж. Ако не харесвате прахообразни продукти за грим, тогава може да промените този руж с домашнто направен крем-бронзър. Към направената смес се добавят няколко капки естествено растително масло, гел от алое вера, вода или Duraline от Sephora. Пропорцията се измерва така че да се образува желаната копринена текстура. Поставете домашния руж в опаковка и използвайте продукт, който е направен от собствените Ви ръце.