Съществуват много техники за грим и дори повече продукти с различни свойства. Има толкова начини за гримиране, колкото са жените. Въпреки това, наближава моментът за нещо иновативно. Класическите гъби и четки се съревновават под формата на четка за грим. Oval Brush залива пазара и сърцата на жените като най-доброто решение за нанасяне на продукти за грим. Каква е реалността?

Революционна техника за грим

Тази нова техника за нанасяне на продукти за грим навлезе на пазара преди няколко месеца, но все още е доста противоречиво. Четките за нанасяне на пудра твърде бързо спечелиха свои последователи сред хората, които обичат новостите в приспособленията, но също така имат и силна съпротива. Въпреки това, най-важното е, че около четките за грим се създадоха толкова много разговори, че наистина можем да говорим за революция в грима.

Интереса на марките по целия свят

Предшественикът на четките за грим вероятно е Artis, марка, която пуска на пазара първите четки наречени Artis Beautiful Makeup Brushes. Към момента те са едни от най-предпочитаните четки за грим – елегантни, прецизни, висококачествени и с различен дизайн. MAC Cosmetics също пускат на пазара своите кръгли четки Masterclass Brush и са налични в няколко размера. Освен тези две марки, съществуват много други производители, които показаха своите четки за фон дьо тен и сега можем да избираме от, например, O! Wow Brush, My Beauty Tool Brush, Dresslink brushes, BeBella Cosmetics и много други евтини еквиваленти.

Характеристика на Oval brushes

Четките за грим имат много качества, но и няколко недостатъка. Трудно е да се каже кое какво е, защото за един човек нещо може да е качествено, а за друг да се възприема като недостатък. Oval brushes са страхотни най-вече заради нанасянето на мокра козметика като фон дьо тени, коректори, бронзъри и кремообразни сенки за очи, както и ружове. Те имат дълга огъната дръжка, която различава техниките за грим значително. Някои казват, че това улеснява употребата, а други твърдят, че изобщо не е добре. Плътните косми, в зависимост от типа на четката и марката, могат да бъдат кръгли или овални, по-къси или по-дълги, по-твърди и по-меки. Цялата техника на гримиране напомня масаж на лице в кръгови движения с масажор с дълга дръжка.