Миглите ви не са достатъчно извити и повдигнати и се нуждаят от подхранване? Не се притеснявайте – можете да направите много за миглите си с правилните процедури. Именно затова ламинирането и повдигането на мигли стават все по-популярни в козметичните салони. Какво представляват тези процедури? Какво включва ламинирането на мигли, колко време отнема и може ли да се извърши у дома? Следващата класация описва комплекти, които ще направят тази процедура лесна и удобна.

Повдигане и ламиниране на мигли – какво представляват и защо да ги опитате?

Инвестицията във външния вид носи самочувствие и добро настроение, затова не си струва да се пестят средства за тези неща. Възможно е обаче да намерите по-икономични решения от посещение при козметик. Това важи и за повдигането и ламинирането на мигли. Не е необходимо да разчитате само на професионални козметици – тези процедури могат да се извършват успешно и у дома.

Повдигането на мигли прави миглите по-извити, повдигнати и дълги. Можете да го направите у дома, използвайки специален комплект за повдигане на мигли. Процесът включва няколко стъпки, които трябва да се следват точно, но след малко практика с онлайн уроци можете да го направите сами.

Тази процедура често се допълва от ламиниране. Какво е ламиниране на мигли? Това е процес на хидратиране на миглите с помощта на специални формули. Резултатът е по-гъсти, по-дълги и по-блестящи мигли.

След ламинирането, вашите мигли ще повишат самочувствието ви. Те също така улесняват ежедневието, защото задържат по-добре спиралата.

Препоръчва се да отделите около час за цялата процедура. Това е достатъчно време дори за начинаещи в грижата за мигли у дома. Толкова малко време е достатъчно, за да се радвате на повдигнати мигли до 8 седмици.

Комплект за повдигане на мигли – класация на надеждни комплекти

За да извършите повдигане и ламиниране на мигли сами у дома, трябва да се снабдите с подходящ комплект. Това е по-удобно, отколкото да поръчвате всеки продукт поотделно. Ако искате да закупите своя първи комплект за ламиниране на мигли, тази класация ще бъде много полезна. Включва комплекти, които ще бъдат отлични за жени, интересуващи се от грижа за миглите и удобно оформяне.

1. Nanolash lash lift and lamination kit

Комплект за повдигане на мигли  nanolash

Ламиниране на мигли у дома с резултати, които продължават до 8 седмици? Възможно е. Това предлага професионалният комплект за ламиниране на мигли от марката Nanolash.

Важно е да се отбележи, че това е цялостен и висококачествен продукт. Избирайки този комплект, получавате всички необходими продукти и аксесоари за извършване на повдигането и ламинирането на мигли.

Можете да извършите до 10 приложения, тъй като комплектът включва:

  • 10 сашета активатор,
  • 10 сашета неутрализатор,
  • 10 сашета кератинов бустер,
  • 3 двойки силиконови пръчици,
  • 3 гребена за мигли.

Ламинирането е много просто и може да се извърши дори от тези без предишен опит. Ефектите са впечатляващи – след приложението миглите са видимо извити и повдигнати, блестят повече и изглеждат по-плътни. По този начин рамката на очите може да подчертае погледа и да му придаде дълбочина.

Производителят на този комплект също е осигурил отлична формула на всички продукти. Те включват много хранителни вещества, които значително подобряват състоянието на миглите. Благодарение на кератин, ланолин, аргинин, масла от авокадо и гроздови семена, както и пантенол и коприна, миглите са в много по-добро състояние. Самият комплект идва в красива, модерна опаковка и би бил перфектен подарък.

2. RefectoCil Eyelash Lift

13 минути са напълно достатъчни за извиване на мигли у дома. Комплектът RefectoCil Eyelash Lift се опитва да докаже това. Всичко благодарение на уникалната формула на продуктите, които съдържа. Продуктите за повдигане и ламиниране на мигли са създадени така, че да постигнете ефекти, които траят до 6 седмици, само за четвърт час.

Комплектът включва необходимите продукти, както и три двойки силиконови пръчици, бутилка лепило и инструмент за извиване на мигли. Производителят също така предоставя две мини купички и две удобни четки. Това прави процедурата много по-лесна и по-приятна. Продуктите идват в стилна козметична чанта, която е приятен бонус.

3. MIYA LASH Keratin Lash Lift Kit

Марката Miya Lash също предлага цялостен комплект за повдигане и ламиниране на мигли у дома. Комплектът Keratin Lash Lift Kit включва редица полезни аксесоари и продукти с полезни съставки за деликатните косъмчета. Сред другите съставки, те са богати на кератин, който подхранва миглите перфектно и ги прави да изглеждат феноменално.

Ефектите от лечението с този комплект траят до 6 седмици. Неговата ефективност се увеличава благодарение на специалните продукти и подбраните аксесоари. В комплекта, производителят предоставя четки за ламиниране, инструмент за извиване, силиконови пръчици и лепенки за очи.

4. Brow Lamination and Lash Lift Kit – Protein Reconstruction System Zola

Комплект за повдигане на мигли у дома не винаги трябва да включва професионални аксесоари. Поне така смята марката Zola, която предлага Brow&Lash Protein Reconstruction System. Това е много прост комплект за повдигане и ламиниране на мигли у дома. Производителят е изключил всички допълнителни аксесоари като четки, апликатори и силиконови пръчици. Вместо това, извиването на мигли се извършва по същия начин, както при използване на спирала.

Какво включва Brow&Lash Protein Reconstruction System? Комплектът се състои от три формули. Всяка от тях има име и номер, който съответства на реда на нанасяне. Формулите, които получавате, са Protein Strong Lifting, Protein Fixer и Protein Care.

Решавайки да повдигнете и ламинирате миглите си с този комплект, вероятно няма да получите толкова зрелищни ефекти, колкото с по-професионални комплекти. Въпреки това, това е добър избор за жени, които не искат да изпълняват сложни процедури с използване на силиконови пръчици.

5. Fleeky Lashlift Kit

Осигурете си невероятен поглед на достъпна цена с Fleeky Lashlift Kit – един от най-евтините комплекти за повдигане и ламиниране на мигли. Макар да предлага ограничен брой приложения – между 2 и 4 процедури. За някои това е достатъчно. Включва продукти за повдигане и ламиниране, две двойки силиконови пръчици, четири апликатора и два гребена.

Всички продукти в Fleeky Lashlift Kit са веган и не са тествани върху животни. Комплектът идва в красиво розово куфарче, което го прави чудесна идея за подарък.

6. Thuya lash lift kit

Интересува ли ви комплект 2 в 1? Thuya предлага комплект за повдигане на мигли и вежди, който ви осигурява две различни процедури в един продукт. Комплектът съдържа три продукта: перманентен гел, неутрализатор и специално лепило. Всеки от тях е в опаковка от 15 милилитра. Включени са и дървен апликатор и чифт силиконови пръчици. Въпреки това, аксесоарите са ограничени.

Производителят гарантира, че перманентният гел и неутрализаторът могат да се използват и за повдигане на вежди. Благодарение на тиогликоловата киселина, комплектът бързо ще помогне за укротяване на непокорни вежди. Въпреки това, има съмнения дали формулите ще запазят своите свойства за дълго време, ако не са в отделни сашета.

7. Elleebana Lash Lift – стартов комплект за повдигане на мигли

Изключително подробният стартов комплект за ламиниране на мигли Elleebana Lash Lift е продукт, който се отличава по няколко начина. Първо, позволява между 15 и 60 приложения. Това го прави перфектен като професионален комплект за повдигане на мигли за козметици.

Големият брой възможни приложения се дължи на факта, че всяка от 15-те двойки сашета позволява по 4 процедури. Въпреки това, ако не се извършат в кратък интервал, продуктът няма да бъде подходящ за по-нататъшна употреба и ще е необходимо да се отвори ново саше. Следователно комплектът осигурява 15, а не 60 приложения у дома, тъй като може да се извърши само една процедура наведнъж.

Elleebana Lash Lift също се отличава с висока цена. Тя е значително по-висока в сравнение с други комплекти за повдигане и ламиниране на мигли за домашна употреба. Затова той вероятно няма да бъде добър избор, ако процедурата се извършва рядко – веднъж на 8 седмици и само за лична употреба.

Как да извършите повдигане на мигли стъпка по стъпка в собствената си баня?

Извършването на повдигане на мигли у дома е много по-лесен процес, отколкото може да си мислите. Вярно е, че не много хора ще успеят да го направят толкова добре, колкото професионален козметик от самото начало. Въпреки това, можете да станете достатъчно добри, за да постигнете задоволителни резултати, така че да не се нуждаете от допълнителни посещения при професионалист.

Преди да започнете ламинирането на миглите, важно е да имате готов комплект за повдигане и ламиниране на мигли и да се уверите, че всички продукти и аксесоари са лесно достъпни. Първата стъпка от процеса е да почистите миглите си старателно, тъй като косъмчетата и клепачите могат да задържат различни остатъци от грим и грижа за кожата. За ефективно почистване на миглите се препоръчва използването на специален шампоан за мигли и вежди и дегримьор, който не съдържа масла. Това ще направи процедурата по-ефективна и ще подготви миглите за ламиниране.

Следващата стъпка е да поставите силиконовите пръчици върху клепачите. Обикновено те се предлагат в 3 размера. Трябва да изберете подходящия размер за дължината на миглите си и желания тип извивка. Ако пръчиците са твърде широки, повечето производители позволяват да ги изрежете. Важно е да се отбележи, че силиконовите пръчици могат да се използват многократно, като някои издържат до 100 процедури.

Трябва да нанесете специално лепило на пръчиците. Най-лесният начин е да го нанесете с четка и след това внимателно да разресвате отделените мигли върху повърхността на ролката. Важно е това да се направи точно. Сега е време за самото повдигане и ламиниране на миглите. Миглите трябва да се третират с останалите продукти. Всеки комплект за ламиниране на мигли у дома обикновено включва две до три продукта, без да броим лепилото. Всеки от тях трябва да се нанесе правилно и след това внимателно да се отстрани, най-добре с мокър памучен тампон. Информацията за това колко време да се задържат продуктите обикновено се предоставя от производителя заедно с пълните инструкции за употреба.

В този момент процедурата е почти завършена. Остава само да се отстранят внимателно силиконовите пръчици от клепачите. За да се засили ефектът, можете нежно да разресвате миглите. След тази процедура те ще бъдат значително извити, повдигнати от самите корени и, най-важното, перфектно подхранени.