Без значение дали е къдрава, дълга, къса, права, тънка или дебела, всяка коса може да изглежда невероятно, ако използвате правилните инструменти за стайлинг. В тази статия ще ви представим някои от най-добрите инструменти за стайлинг за различни типове коса, които ще ви помогнат да разкриете най-доброто от вашия натурален тип коса.

Преси за коса

Пресата за коса е основен инструмент за стайлинг, подходящ за всеки тип коса. Тя може да се използва за правене на косата или за създаване на къдрици. За дебела и непокорна коса препоръчваме преса с широки плочи и висока температура. За тънка и по-деликатна коса, изберете преса с по-тънки плочи и ниска до средна температура.

Фенове за коса

Феновете са абсолютно задължителни за стайлинга на косата. Те се използват не само за сушене, но и за формиране на различни прически. За дълга коса изберете фен с по-висока мощност. Ако имате къса или тънка коса, фен с по-ниска мощност е подходящ за вас.

Маша за коса

Машата за коса е инструмент, който предлага различни възможности за формиране на къдрици. Подходяща е както за дълга, така и за къса коса. За фини и по-етерични къдрици изберете маша с по-тънък накрайник, докато за по-големи и по-дефинирани къдрици ви е необходима маша с по-широк накрайник.

Разчески и четки

Разческите и четките за коса са базови инструменти, които трябва да има всяка жена. Те помагат за разплитане на косата и поддържане на здравата й. Широките зъбци на разческата са идеални за разресване на мокра коса, докато четката е подходяща за суха коса.

Заключение

Изборът на най-добрите инструменти за стайлинг зависи от типа и текстурата на вашата коса, но и от стила, който искате да постигнете. Независимо дали искате да правите косата си, да я оставите къдрава, да я формирате в плитки или да я оформяте в определена прическа, правилните стайлинг инструменти ще ви помогнат да получите най-добрите резултати. Правилното оборудване може да направи процеса на подреждане на косата ви бърз, лесен и направо удоволствие.