Всеки, който страда от акне, знае колко фрустриращо може да е опита да избере правилния продукт за грижа за кожата. Настоящият блог ще ви предложи идеални съвети и препоръки за грижа за кожа, склонна към акне.

Значението на правилната грижа за кожата

Акнето освен медицински, е и козметички проблем. Изпитата неувереност често засяга качеството на живот. Още повече, това се случва по-често с хората след пубертета и засяга и мъже и жени възрастни.

Продукти за грижа при акне

Преди пускането на продукта на пазара, е необходимо да бъде тестван за акне. Основният активен съставки в продуктите за акне включват салицилова киселина и пероксид на бензоил.

Салицилова киселина

Тя е известна с отличните си ексфолиращи свойства. Тя работи, като прониква в порите и премахва повърхностните клетки на кожата, което помага да се предотврати запушването на порите. Салициловата киселина помага да се намали възпалението и да се предотвратят нови изблици на акне.

Бензил пероксид

Той работи като убива бактериите, които причиняват акне и променят кожна мазнина в кожата. Това помага да се предотврати образуване на акне и може да помогне да намалите нивата на кожна мазнина и да се освободите от акне болка.

Съвети за грижа

Грижата за кожа с акне включва и добър режим на почистване. Грижата за кожата следва да включва както дневно, така и нощно почистване. Преглеждайте продуктите за грижа за кожата, защото някои могат да запушат порите. Важно е също така да не забравяте да използвате слънцезащитен крем.

Дневно почистване на кожата

Грижата за кожата трябва да започва с дневно почистване на кожата. Първият стъпка е измиване на лицето с мек почистващ продукт. Избягвайте продуктите, които съдържат алкохол или нашата кожа може да се изсуши.

Нощно почистване на кожата

Преди сън е важно да се остави кожата чиста. Цъфтежът се по-често съдържа през ноща, а това означава, че е важно, на кожа да бъде почистена преди лягане.

Заключение

Не съществува един универсален метод за грижа за кожа с акне. Различните типове кожа изискват различен подход. Надеждното е, че правилната грижа за кожата може да направи огромна разлика в борбата срещу акне.