Аспирин, също познат като ацетиласилицилова киселина (АСК), е популярно лекарство, което може да бъде открито лесно в почти всяка домашна аптечка с лекарства. Аспирин С се използва главно за успокояване на болка, редуциране на възпаления и сваляне на температура. Учудващото е, че Аспиринът може да се прилага в козметиката еднакво успешно.

Ако искате да се възползвате от Аспирин С и да го включите във Вашите домашни лекове за красота, намерете само ефервесцентни таблетки. Те са лесни за смезване с други субстанции, което улеснява производството на продуктите за красота ‘Do It Yourself’. Как може Аспиринът да се използва в козметиката?

1. Помага за мазна коса

Дали косата Ви се омазнява твърде често? Трябва ли да я миете всеки ден? Ако отговорът е позитивен, опитайте да измиете косата си със смес от вода и Аспирин (за да бъдем по-точни, две таблетки Аспирин за всеки половин литър вода). Измиването на водата с такава смес и отмиването с чиста вода след това е ефективен метод за премахване на излишното количество себум.

2. Успешна борба срещу акнето

Акнето е тази част от несъвършенствата на кожата, която вероятно засяга, или е засягала, всеки. Наистина борбата с пъпките е костелив орех. За щастие, Аспиринът може да използва като съюзник в това мъчение. Пригответе една таблетка Аспирин С, стрийте я и я комбинирайте с малко количество вода, така че да стане като паста. Сега я нанесете върху пъпките, оставете я за няколко минути и, естествено, я отмийте след това.

3. Маска за лице с Аспирин

Маската за лице направена от аспирин е ефективна колкото другите козметични продукти, които са широко разпространени за омекотяване и почистване на кожата. Подгответе лъжица плътен йогурт, лъжица мед, малко топла вода и приблизително 3 ефервесцентни таблетки Аспирин С. Комбинирайте съставките така че да се получи консистенция, която улеснява слагането на продукта върху лицето и оставянето му за 10-15 минути.

4. Облекчение за напукани ръце

Проблемът на напуканите ръце присъства постоянно, особено по време на есенния и зимния сезон. Прилагането на смес от Аспирин и лимонов сок е ефективен метод за омекотяване и подчертаване на кожата на ръцете. За да се докаже, същата смес действа идеално при елиминиране на неприятен аромат от ръцете. Разтворете няколко таблетки Аспирин във вода и изтискайте сок от един лимон. След това сложете ръцете си вътре в сместа и ги оставете покрити с вода няколко минути.