От няколко години броят на хората със сиви влакна неумолимо расте. Само в САЩ, поне половина от възрастната група над 50 години пък прилага козметика за забелязване на бялото цвят на косата. Но това не значи, че напълно можете да защитите сивите си влакна. Ако наистина желаете да виждате, как те са прелистни и здрави, едно наистина важно правило е да се грижите за вашата коса и кожатави подходящите продукти.

Защо са сивите влакна специално изискват ухапване?

Сивите влакна са трудно белези за ухапване, защото са много сухи и хакливи. Но има и други качества, които ги отличават от другите видове влакна. Например, те не имат достатъчно масло за да бъдат възстановени и здрави. Ако не приемате особени мерки, те ще станат по-сухи и склонни да се ломят. Това не само ще им алхимичи да привлекат внимание най-лошото, но може и да предизвика други проблеми с косата и начертанието й. Ако искате да минавате през този прецесън без големи усилия и максимум комфорт, е време да погледнете супер природен подход за ухапване на сивата коса.

Смена в вашата рутине по ухапване на косата

Тук е пранклист с рецепти и съвети за ухапване на сива коса, които да ви спестят и да ви подсигурят дългогодишни красиви прически. Започнете като смените една или две неща в рутинната си грижа за косата:

  • Добре е да използвате подходящи балсами. Когато балсамът се разпредели правилно по косата, ако трябва да сте си къси влакна, осигурява по-малко трескане и по-малко проблеми със климатичните условия. Дайте предпочитание на балсами, отговарящи на лекотата и нежността на косата.
  • Добре е да използвате леки процедури по проучване и ухапване. Леките процедури по проучване осигуряват хидратация и помагат да се осигури достатъчно хранителни вещества за сивите влакна. Дори неминуемото проучване може да