Как да поддържаме боядисаната коса

Боядисването на косата може да бъде забавно и емоционално освобождаващо преживяване. Без значение дали сте махнали години от лицето си с по-светла нюанса или сте внесли чупливост в ежедневието си с разкошен, цветен оттенък, боядисването на косата ви позволява да се изразявате по начин, който не много други телесни промени могат. Но също така, боядисването може да бъде деликатен процес, и важно е да знаем как да грижим правилно за косата си след това.

В днешната статия ще разгледаме как да грижим за боядисаната коса и да поддържаме цвета и качеството на косата си. Да продължим!

Използвайте шампоан и балсам за боядисана коса

Този етап е от съществено значение. Шампоаните и балсамите, предназначени специално за боядисана коса, са формулирани, за да удължат живота на вашата нова прическа и да възпрепятстват избледняването на цвета. Те също така помагат да запазят усещането за свежест, което идва с новия цвят,чрез възстановяване на влагата в косата, която може да бъде загубена при боядисване.

Избегвайте горещата вода

Докато студената вода не е особено удобна, тя е най-добрата за боядисаната коса. Горещата вода може да отпусне кутикулите на косата ви, което позволява на цвета да изтече по-бързо. Вместо това идеалната температура е студена до топла.

Не прекалявайте със стилизиращите инструменти

Прекомерното използване на инструменти като сешоари, щраусове и къдрогени може да доведе до повреждане на косата и избледняване на цвета. По възможност, стилизирането на косата трябва да бъде ограничено до три пъти седмично. Ако трябва да използвате тези инструменти, се уверете, че използвате защитно средство от термично въздействие.

Подхранвайте косата си

Редовната подхранваща терапия може да направи чудеса за боядисаната коса. Подхранващите продукти са предназначени да помагат на косата да се възстанови от химическото третиране и защитават косата от бъдещи увреждания.

Защитете косата си от слънцето

Вредите от слънцето могат да избледнят боядисаната коса, затова е важно да използвате продукти със слънцезащитен фактор (SPF) преди излагане на слънце.

Ограничете контакта с хлорирана вода

Ако често плувате в басейн, важно е да знаете, че хлорът може да избледнява боядисаната коса. Когато плувате, носете плувна шапка или мокрете косата преди влизане в басейн, така цветът в по-малка степен ще бъде засегнат от хлора.

Надявам се, тази публикация да ви бъде полезна и да ви помогне да поддържате боядисаната си коса по-добре от всякога. Споделете своите опити и ключови моменти в коментарите по-долу. Щастливо боядисване!