Всеки хора иска да държи своята кожа здрава и привлекателна. Облегчава процеса ако сте в състояние да си извършвате педикюра в домашни условия. Дава ви повече контрол над красотата и добавя време, пари и удобство. Но това не значи, че процесът за домашна педикюра е лесен или безопасен. Трябва да следвате определени правила и да го правите правилно. Така можете да си осигурите здрави и подхрънали нокъти без да посетите козметичния салон.

Като първо действие, трябва да се стремите да държите нокътите на правилното място. Това означава, че трябва да се придържате към определена дневна диета, която да можете да проследите. То значи, че преди всяка домашна педикюра трябва да включите белтъци, червени растителни масла, цитруси и други полезни продукти. Всички тези храни имат много минерали и витамини, които подпомагат за подхранването на нокътите.

След като е задължително да поддържате здраво планиране на диетата си, отделете време за домашна педикюра. Всеки пет до седем дни трябва да залягате на баня, по време на която педикюра е най-добрият избор. Ако нещое ще бъде по-дълго, можете да почиствате и да френскате нокътите си. Така може да си съхраните кристалната чистота на нокътите си и да намалите опасността да се заразите с микози.

Как да се извърши домашна педикюра?

Преди да започнете с процеса, премахнете натрупаните кутикули с твърда гънка. За целта можете да използвате кутикулен пластър или кутикулен пънк за да премахнете мъртвите клетки. Това също придобива много внимание на накъсването на нокътите. За да можете да ги подхраните по-добре, можете да използвате някои храни и намалите жесткостта им. Например, можете да им дадете влажност с някакво масло или да си приготвите гликерин.

Ще имате нужда и от някои инструменти – нокътен пилец, хляб и самара за завъртане