Използването на кухнята захар за почистване на косата е по-добър вариант от използването на шампоан или салонна процедура за почистване на косата. Захарът има слабо алкалино действие, което осигурява гладко почистване на косата, почистване на разчувството и дори постигане на цвят и свежен аромат. Има много достъпни продукти за почистване на косата, които съдържат захар и може да се използва да почиства косата без използване на шампоан.

Стъпки за почистване на косата с захар

1.Вземете 2 супени лъжици харизмен рецепта за захар. Той съдържа един чаен чаша захар за всяка баня, плюс малко масло за косата. Захарът предлага мирис ефект и допълнителна щедрост, а маслото поддържа косата мека и гладка.

2. Разбъркайте захара и маслото в купа с влажна вода с температура на почистване на лицето. Ще получите един кремоподобно пламък с приятен запах. Това е пригодно за почистване на косата.

3. Разнесете пламъкът до началото на косата и масажирайте го във волосите. Ще можете да почувствате трогвите, които изглаждат косата и добавят приятен аромат. За още по-добро почистване можете да добавите една дребна супена лъжица на всяка зона на косата.

4. Нанасяйте захара дори и върху корените на косата и ги масажирайте. Захарът е много добро средство за почистване, което не общува косата. Той помага да се установи баланса между лицето и косата и да се поддържа запасите на влага във волосите.

5. Масажирайте захара в косата през ака две минути. Това помага да се забележат всички предимства на продукта, тъй като допуска пълно проникване на продукта до цялата дълбочина на освежаването.

6. Накрая, можете да изплакнете всички дребни частици от косата и да си поизливате косата с мека кърпа със средна температура и да си нанесете серум или грижен продукт за волосите. Това помага да се