Белезите и паякообразните вени са проблеми за много жени. Не е лесно да се скрият несъвършенствата с грим, но има начини поне за частично покриване. А с малко умения и добра козметика, кожата Ви ще изглежда красива и блестяща.

Спукани кръвоносни съдове

Или така наречените паякообразни вени придават неприятен за гледане изглед на лицето, краката и частта под шията. Сред многото причини за появята им, ние ще отбележим: генетично състояние, хормонално заболяване, хипертония, заседнал начин на живот или промяна във времето. Стените на кръвоносните съдове се разширяват и тяхната пропускливост нараства, което дава възможност на факторите, причиняващи възпаленията и паякообразните вени, да се развият. Спуканите кръвоносни съдове на лицето могат да бъдат началото на розацея, а тези на краката – на варикозни вени. Не трябва да ги пренебрегвате, а да посетите лекар. Междувременно, ще Ви кажем как да ги покривате с грим.

Преди да опитаме да прикрием тези вени, трябва да Ви кажем много важно правилно на гримьорите. Говорим за теорията за цвета, която постановява, че за да покриваме червени изменения в кожата, трябва да използваме противоположен на червеното цвят, в този случай зелен. Най-добре ще бъде коректор или крем. Спуканите кръвоносни съдове на краката обикновено имат син или виолетов нюанс. Можем да ги прикрием с розов или прасковен коректор. Така че когато обличате рокля или пола да чувствате пълно удоволствие.

Изгаряния, следоперативни белези и белези от акне

Трябва да имаме предвид, че има много типове белези. Могат да имат различни цветове, форми и размери. Белезите се появяват заради абнормалното лекуване на раните след извършена процедура за премахване на акне или в резултат на изгаряне от слънце. За щастие, всички белези могат да бъдат прикрити под добър грим (или по-светъл и по-мек, по време на разкрасителна или дерматологична процедура). Трябва да изберете точен нюанс на коректора и да го приложите правилно върху кожата. Използваният продукт трябва да е един тон по-светъл от тена на кожата и фон дьо тена. Нанесете го с четка или пръст и разнесете. Уверете се, че не се образува точки или ефектът не е точно какъвто сте искали да бъде.