Мислите ли, че възстановяването на увредената коса е трудна задача? Повече от половината жени са на същото мнение относно този проблем. За съжаление повечето от тях се отказват още в началото на всяка процедура и решават, че трябва да отрежат косата си много късо. Това не трябва да е случаят и при вас! Ако косата ви е увредена, опитайте да я възстановите с маска – най-добре би било, ако тя е обогатена с кератин.

Не може да се отрече, че грижата за косата – особено увредената – може да е проблемно. За щастие тази задача далеч не е толкова предизвикателна, ако изберете правилните продукти за коса и си създадете добри навици за грижа.

Един от първите съвети за подобряване на външния вид на увредената коса е да си вземете възстановяваща маска за коса. Тя работи по-добре от обикновените балсами, тъй като подобни продукти проникват по-надълбоко в косъма, за да го възстановят отвътре – очевидно всичко зависи от съставките. Вземете например кератина, който е страхотно вещество, успяващо да възстанови повредите. Не трябва да се изненадвате, че кератинът, изграждащият елемент на човешкия косъм, добавен към маската за коса, създава най-доброто и лесно решение за подобряване на състоянието на слабите кичури.

Увредената коса се нуждае от кератин. Ето най-добрите маски с този протеин!

Не сте сигурни коя маска за коса да изберете? Не се притеснявайте, ние сме се погрижили! Обърнете внимание само на тестваните продукти, които успяват да се погрижат за възстановяването на увредената коса. Предложенията по-долу са най-добрите маски за увредена коса, като всяка от тях съдържа голямо количество кератин. Следва да разберете кои са най-добре оценените маски за коса с кератин.

МАСКА ЗА КОСА NANOIL С КЕРАТИН

МАСКА ЗА КОСА NANOIL С КЕРАТИН

Незаменима при възстановяване на увредената коса. Тя е най-добрата, тъй като е много богата на  кератин. Маската за коса от Nanoil е истински хит, използвайки се както у дома, така и в професионалните салони. Тя съдържа хидролизиран кератин и про витамин В5, които я карат да е идеалното средство за въстановяване, подсилване и съживяване на увредената коса. Благодарение на леките и водоразтворими силикони, само след едно използване косата става много по-лесна за разресване, както и косъмът е по-гладък и бляскав. Този продукт е много лесен за използване: сложете го върху измита коса, оставете го да действа около 15 минути и измийте. Nanoil Keratin Hair Mask е подходящ и за вегани (съдържа изкуствен кератин). Най-доброто нещо е, че маската е много нежна към чувствителната коса, но е и доказано ефективна.

уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

МАСКА ЗА КОСА WELLA SP LUXEOIL KERATIN RESTORE

Още един продукт, направен за увредена коса – маската за коса с кератин Wella SP Luxe Oil. Освен кератин тази козметика съдържа и масло от бадем, жожоба и полимери, които са отговорни за подсилване на корените на косата отвътре. Главните й задачи включват подхранване и добавяне на мекота към кичурите, които стават и приятни на допир. Когато стане въпрос за резултатите, те стават забележими, в зависимост от първоначалното състояние на кичурите. Използването на тази маска с кератин ще ви достави блясък, красота и здраве. За щастие можете да се насладите на резултатите у дома, без да се налага да си записвате час при фризьора. Има един недостатък – това не е най-евтината маска с кератин на пазара

МАСКА ЗА КОСА KEUNE CARE KERATIN SMOOTH

Списъкът с кератинови маски, които си струват използването при увредена коса включва и продукт Keune Care. Формулата е обогатена не само с кератин, но и с про-витамини и масло от шеа, които заедно подсилват косъма и предоставят външна защита. Производителят описва продукта като интензивна хидратираща маска при наелектризирана коса, но тя трябва да действа добре и за подсилване. Препоръчителна е за чуплива коса, която цъфти, както и неконтролируеми кичури. В допълнение тя би трябвало да помага за контролиране на наелектризирването. Трябва да се нанася върху измита и подсушена с кърпа коса, да се остави за 1-2 минути и да се измие.

МАСКА ЗА КОСА SYOSS CERAMIDE COMPLEX

Професионалният бранд, който е обогатил рутината на много жени – Syoss – предлага маска, направена за слаба коса. Продуктът подсилва интензивно чрез кератин, който всъщност е комплекс от кератин и серамиди. Кои са останалите съставки? Малко силикони и вещества, които за съжаление могат да натежат на кичурите. Все пак, ако използвате правилното количество Syoss Ceramide Complex, тогава можете да сте сигурни, че маската ще възстанови косата ви, правейки я по-силна и устойчива на повреди. Много малка порция равномерно разпределена върху измита коса и оставена за 5 минути трябва да ви дари с тези резултати. След измиване продуктът разкрива по-гладка коса.

МАСКА ЗА КОСА PHYTO PHYTOKERATINE EXTREME

Една от най-скъпите маски с кератин е Phyto Phytokeratine Extreme, която е възстановителна, подсилваща и подхранваща. Направена е за тънка, скучна, суха и увредена коса. С всяко нанасяне тази маска възвръща защитния хидро-липиден слой и възстановява кичурите отвътре, така че те успяват постепенно да станат по-меки и гладки. За съжаление не всеки ще види резултати само след едно използване. Огромен плюс е това, че е лека, но минус е, че опаковката е малка и високата цена не е оправдана.

МАСКА ЗА КОСА BLONDME KERATIN RESTORE

Докато описваме най-добрите маски за коса с кератин, няма как да не споменем и възстановяващия продукт от Schwarzkopf Professional. Той е с лека формула, която защитава кичурите, прави ги по-силни, хидратира и добавя блясък. За съжаление този продукт е главно направен за грижа за коса, която е светла, боядисвана и изрусена, което означава, че BlondMe Keratin Restore не е универсална маска. При нанасяне след всяко измиване на косата, козметиката предотвратява скучните кичути и увеличава дълготрайността на цвета, спирайки измиването на пигмента. Трябва да се премахне от косата след около 5-10 минути.

МАСКА ЗА КОСА GOLDWELL KERASILK

Комбинацията от кератин и коприна е мощно дуо, често срещано при продукти за увредена коса. Тези съставки могат да бъдат намерени в продукта Goldwell Kerasilk. Какви са основните им задачи? Дуото трябва да укрепи, изглади кутикулите и да защити косата. Въпреки че се предлага на пазара за сдобиване с по-контролируеми кичури и при къдрици, продуктът може да се използва и за други типове коса, което е особено препоръчително в случай, че се нуждаете от подсилване. Малко е трудно при мазна коса, защото този продукт може да допринесе за натежаването върху кичурите. За щастие, ако продължите да използвате Goldwell Kerasilk правилно, трябва всичко да е наред.