Кожата ни представлява всяко друго тяло, което ползваме през живота. Тя поглъща всичко, включително и свързаното с грижата си, причинявайки стареене на кожата. Но лицевата рутина за лицева грижа е ключ към ефективното упражнение на лицевата кожа, защото всичко започва с правилната грижа за кожата.

Първи шаг: Изчистване

Изчистването е началото и крайщото на всяка добра лицева рутина за кожа. Но трябва да се знае, че изчистването става с определено предпазливост. Дори и при изключително механично изчистване може да има вредно влияние. Това защото механичното изчистване може да зацепи и изтърси въведената в кожата жирна мастна стомана и кървави капиларици.

Затова трябва да се използва тонизиращи (раздразняват при контакт) мицела специално разработени за лицевата кожа, които лесно усвояват замърсителните твърдини и мазнини.

Втори шаг: Почистване

Да, изчистването и почистването са два различни процеса. Второто е много важно за прекрасната лицева кожа. Не само усвоява твърдите частици и мазнините, но и разрешава затворените пори, изпразня възпаленията и количеството от сечения. Това е истински плюс, защото чистата кожа подкрепя по-добрата прехвърляемост на ефективните продукти с лицева грижа посредством тялото, като креми, осветлявания и против стареене.

Отколкото мицелите трябва да бъдат меки и да отразяват вредно влияние върху кожата, толкова силно трябва да бъдат мицелите за почистване за да не са прекалено жестоки към кожата, тъй като те трябва да се използват до два пъти дневно.

Трети шаг: Осветляване

Осветляването е необходимо за всеки, който иска да поддържа производителността на кожата си и да се избегне мъжденето. Осветляването изтрива печените от Слънцето слънчогледи, Размива върхудирнатите ръце,