Зимата непременно бива жестока към кожата ни. Дори ако не живеете в страна с много студено време, всичко друго влияе на кожата ни- от журавата до сухия въздух в интериорите и интензивното сушене на постелнистите. И да, зимата предизвиква много кутии по кожата. Ако искате да подкрепите кожата си през зимата и да избегнете такива проблеми, това статия ще ви помогне. Представяме ви кратко ръководство по памперизиране на кожата си през зимата и някои полезни съвети.

1. Пиете достатъчно вода

За да не засочите кожата си и да се простите от журавици, важното е да се запази достатъчно вода в тялото, така че да се поддържа уреден захарния баланс. Добре е да се пие до 3 литра вода на ден или други напитки, съдържащи вода, като овесена каша, лимонада и малко бира. Ако имате лекарства, трябва да знаете, че някои от тях склоняват да се избавите от водата в тялото. От тук много е важно да се пие особено достатъчно вода, за да се поддържа правилното равновесие.

2. Изберете подходящи козметични продукти

Кожата се суши много през зимата и това зависи от местоположението ви и вида въздух. Трябва да изберете правилните мишки и грижа, за да компенсирате загубата на влагата в кожата. Използвайте влагащи кремове и богати балсами, които ще поддържат влагата във вашата кожа и ще правят кожата ви мека, по-гладка и широка. За трудни области с много вулжури и журавици, може да използвате антицелулитни кремове или анти-бръчки. Целта е да предотвратите губенето на влага и да не предизвиквате раздразнителност. Тези балсами трябва да се използват ежедневно вечер.

3. Добавете ефекета към крема си с увлажняващо било

Билото има много благотворно действие върху кожата, тъй като избавя от меланинирането и подвижда влагата в тялото. Към крема, който използвате ще добавете било на произволно мяс