Премахването на макияж може да бъде трудно дело, особено ако сте използвали много дребни и компактни артикули за макияж. Често се питаме, как да максимално нежно да я устраним без да доведем до раздразняване на нашата кожа. Тук е където премахването на макияж с масло (OCM) става важно.

Какво е OCM?

OCM представлява цялостното премахване на макияж (това значи „очистване на масло“). Фракцията означава използването на натурални масла за чистене на лицето добре и безпроблемно. Една идея зад тази методика за преминаване в лек макияж е, че маслото си грабва активните компоненти на макияжа без да наднищи кожата или да ѝ доведе до раздразняване. Така имаме вече 10 години многохранително премахване на макияж, което се препоръчва да се прилага в края на деня и дори да се прави регулярно.

Кои масла можете да използвате?

OCM може да се прави с различни типове масла, от едри до прахообразни. Например, можете да използвате масло от олио, авокадо, какао или макадамия. Всяко масло разполага с по-различната си структура и може да се измества за различни потреби. Със сигурност ще срещнете видове масло и източници, като косметични продукти и природни масла от терен. Поради основната достъпност на маслата, най-много хора избират да си купуват продукти за премахване на макияж с масло от пазара. Те придават лек и приятен въздействие на кожата и тя дори допълват нужното масло и хидратация, което трябва да се поддържа.

За кои кожи са подходящи тези млонти за премахване на макияж?

Освен това тези продукти са изключително характерни за всеки тип кожа. Те са устойчиви и се препоръчват за нормални, празнещи и агресивни кожи. Ние насърчаваме да изберете това, което може да помогне кожата ви да засегне за проучване и да ви донесе точните резултати, които търсите. Когато говорим за натурални мас