Здравите и дългоживеещи ресници са прегледни сесии и техните пленори са прекрасен дреб за всяка жена. Но иногда изискваме да го мъдрим. Нека разберем по-детайлно на какъв начин и с какво да храним малките ни космички!

Какво е подходящото хранене за ресниците?

Храната, която избираме и която консумираме влияе пряко или косвено на цялото ни здраве, затова и на ресниците от още по-важно. За да имате дълги и плътни ресници храненето трябва да бъде разнообразно и да съдържа много нужни витамини и минерали. Това се дава от следните продукти:

  • Каша от пшеница, говеждо или прости хлябове;
  • Растителен олио или маргарин;
  • Кефир или млечен продукт;
  • Риба или морски продукти;
  • Бобове и семена (суроватка, пъстърва, гречка);
  • Зеленчуци;
  • Фруктове.

Необходимо е да се похвалим азотистите горива, белтъци и мазнини, съдържащи мастни киселини и парцитани. Защото всички тези храни доставят витамини А и Е, както и ряд ценни минерали и мастни киселини, така че те да помагат на триенето на ресниците. Поради това, е желателно да се избират храни с много прости мастни киселини, както и сладък и лимон. За да си осигурим всички нужни за организма компоненти, полезно е да се похапват зелени чаи и бобови плодове, които осигуряват разстояние. Тези храни покриват нуждите ни за минерали, а и имат много други допълнителни ползи.

Какво да пием за по-красиви ресници?

Да ни бъде ясно, храната, която ядем, е като гориво за телата ни. Интензивното увеличаване на диетата с разни продукти на изключително трайно и персистен начин повишава имунитета и стимулира производството на протеини – затова сме ви препоръчваме да ядете разномаслени ястия на вашите здрави ресници. За да получите достатъчно необходими захранващи вещества, ядете плодове и ово