Обръщаме също толкова внимание на косата си, колкото и на грижите за кожата. Качеството и външният вид на косата ни е от съществено значение за нашата ежедневна визия и самочувствие. Въпреки разнообразието на стилове и текстури, изправените коси са винаги на мода. Но как това да бъде постигнато без да повредим косата си?

Въпросът за най-доброто изправяне на косата може да предизвика много противоречиви отзиви. Всичко зависи от вашите индивидуални нужди, типа на косата ви, стила, който се опитвате да постигнете, и дори времето от деня. Въпреки това, ето няколко полезни съвета, които могат да помогнат на всеки, който иска да изправи косата си без увреждане.

Изберете правилният продукт за изправяне

Това е първата и една от най-важните стъпки. Пазарът е пълен с продукти за изправяне на косата, но трябва да изберете тези, които са подходящи за вашия тип коса и ви предлагат допълнителна защита.

Подгответе косата

Подгответе косата внимателно преди да започнете изправящия процес. Тя трябва да е чиста и напълно суха. Използвайте балсам или маска за коса, за да я подхраните и подготвите за термичната обработка.

Разделете косата на секции

Това ще ви помогне да изправите косата си равномерно и без усилия. Стартирайте от най-долната част на главата и работете към верха. Улеснява процеса и предотвратява повтарянето на един и същи участък.

Използвайте термопротективен продукт

Термопротективният продукт ще защити вашата коса от високите температури на изправящото устройство и ще помогне за поддържането на косата ви здрава и блестяща.

Изберете правилната температура

Изберете правилната температура спрямо типа на косата ви. По-тънката и по-чувствителна коса изисква по-ниската температура, докато по-дебелата и по-здрава коса може да издържи по-висока.

Използвайте изправящата си преса правилно

Бъдете внимателни когато използвате вашата изправяща преса. Не държете уреда на едно и също място за дълго време и винаги гледайте да преминавате пресата равномерно по цялата дължина на косата.

Грижа след изправяне

Важно е да поддържате косата си здрава и да се грижите за нея след изправяне. Използвайте подхранващи продукти, серуми и маски, за да поддържате косата си мека и блестяща.

Надяваме се, че тези съвети ще помогнат на всички вас, които се стремите към пухкава, гладка и блестяща коса. Помнете, че красивата коса е въпрос на грижа и внимание.

Публикувано на: 7 Юли, 2022 г.