Кожата е нашият бронзов бактериален щит. Тя ни прегражда от променливата външна среда и ни поддържа запазването на влага в нашият кожен покритик. Когато кожата е суха и дезидрирана, това значи, че има проблеми с запазването на влагата. Причини за това може да бъде изложение на елементите на външната среда, контакт с извънредни материали или лекарствени препарати, възбудител на алергия или нарушение на хидравличния баланс в кожата. Нека да разгледаме какви са правилните начини на грижа за суха и изсушена кожа.

Начини за предпазване на кожата

Преди всичко, преди да ползвате всякакви средства за увлажняване на кожата, трябва да правите повече за да я предпазите. Използвайте увлажняващи грижи за кожата в процеса на почистване и преди да прилагате защитно масло за кожата. Постарайте се да избягвате излишен контакт с растителни масла, които могат да премахнат естествената защитна бариера на кожата и да направят черните точки по-силни. Избягвайте да използвате средства за почистване и кремове, които съдържат алкохол или други сухи хидратантни вещества.

Кремове за омазване

Изборът на средствата за омазване в случай на суха и изсушена кожа е много важен. Насочете се към продуктите, които са обогатени с масла или хидратанти. Във вашият свет искате да се справят с увлажняването на кожата (като пълнене на микроточките около очите, възпаление на произход от акне и т.н.).

Важно е да прецените дали средствата за омазване бе на база масло или вода. Добре е да имате внимание и на съдържанието на компонентите на продукта. Трябва да бъдете сигурни, че всички конституенти, които са помещени в крема са приети от здравеопазването и подходящи за вашата тип кожа.

Допълнителни средства за увлажняване

Освен увлажняващи кремове, можете да вземете разходки също точно и