Отпускащата вана е един от най-добрите методи за релаксиране след дълъг работен ден. От години са познати страхотните свойства на подхранващите вани – дори Клеопатра редовно го е правила – твърди се, че дължи невероятната си красота именно на тези процедури. Трябва ли да следваме стъпките й и да подготвим за себе си, например, вана с розови листенца? Без съмнение, да.

Защо ароматерапевтична вана?

Ароматерапевтичната вана с етерични масла е страхотен начин за релаксиране, успокоение на нервите и събуждане (зависи от използвания продукт). Не е нужно правилно подготвената вана да бъде обикновена процедура за хигиенизиране, може лесно да се превърне в момент на наслада само за Вас. Затова е важно да посветите повече време на ваната с розови листенца и да се погрижите за настроението, например, със свещи или музика.

Защо розови листенца?

Както изглежда, листенцата от червена роза имат много полезни свойства – затягащи, антисептични, овлажняващи, подсилващи, регулиращи и други. Ваните с розови листенца осигуряват сериозно подхранване, което е трудно да се направи дори с много добър лосион за тяло. Листенцата от рози във ванята гарантират приятно стягане, регенериране на кожните клетки, избелване на обезцветяванията и лекуване на паешките вени. Ваната с розови листенца е добро решение за проблемна кожа. Не много хора знаят, че ароматерапевтичните и подхранващи вани с листенца от роза са много добри за стимулиране на производството на колаген, така че имат свойства против стареене и действие за подмладяване. Както бе ясно посочено, ваната с розови листенца е невероятна подкрепа за грижата за зрялата кожа.

Как да подготвим вана с розови листенца?

Тази процедура е особено препоръчвана през лятото, но може да го правите лесно по всяко време. Към топлата (не гореща) вода добавете подхранващи съставки – свежи листенца от червена роза, в количество, което Ви подхожда, етерично масло (най-добре ще бъде розово) и като опция мляко (краве, козе – както Ви харесва) богато на протеини, калций и витамини. Подготвена по този начин, ваната ще подхрани и омекоти кожата Ви.