За последните пара години, идеята да се измие косата със захар завлича по-голяма и по-голяма популярност. Но дали строга това действие и се прави добро за нашата коса? Отговорът на този въпрос няма да е един и идеален. Тук ще проверим всички плюсове и минуси, които има да си измием косата със захар.

Какво точно представлява захар?

Захарът е варен продукт от бактериалната обработка на сахарните корени, глави, растения, трев и/или сладки плодове преди да стане напълно приготвен. Някои неща, които могат да бъдат съобразени със захара са бикарбонатна киселина, кристални захари, сецамид, ензимси и процес, който се нарича ферментация.

Защо трябва да си измием косата със захар?

Както сме изпомнили, захарът е голяма хранителна добавка, която предлага множество предимства за зъбите и кожата. Също така благодарение на бикарбонатната си киселина постига ефекта на чистене и дезинфекция. Има и предимства за нашата коса, нейната чистота и здравословен вид. Благодарение на добавката на захар за извършване на бързо и добро чистене, ние постигаме да отстраним по-голямата част от мазнините и това, което разтворя или отделя праха и бактерии от нешата на нашата коса. Допълване на захар в козметиката предлага бързо измиване без да сронтим косата. Резултатът е обилен пот и блестящ изглед. То може да поеме и фактурата на вълните и да я сложи на мястото си с помощта на масло в края.

Дали мнението “ Чистене със захар “ е добро?

Отговорът е абсолютно да. Умисълът, със сигурност, има някои плюсове и някои минуси, но можем да се справим с това. Също така, е важно да се предпази – захарът не трябва да се използва, когато има рани или проблеми на кожата. Ако нещо такова се появи, то е по-добре да се посъветвате с лекар.

Какви са негативните и положителните точки?

Позитивни черти: