Има процедури за красота, които в комбинация с козметика дават невероятни резултати. Една от тях е масажът за скалп с подхранващ серум. Масажът подобрява кръвообращението в клетките на кожата. Подсилва корените, предпазва от загуба на коса, ускорява растежа и прави кичурите по-здрави и по-красиви. Серумът е богат на витамини, минерали и активни субстанции. Масажът в комбинация със серум кара козметичните съставки да абсорбират по-бързо до клетките на кожата и ги подхранва по-добре. Подобрението на състоянието на косата ще бъде незабавно.

Втората процедура за красота е измиване на косата с шампоан и балсам. По този начин почистваме скалпа от себум, пърхот, мъртви клетки и други замърсявания. Чрез добавянето на балсам не само подпомагаме шампоана, но и подхранваме косата и скалпа. Такива процедури овлажняват, омекотяват и подсилват косата. Кичурите стават по-красиви, лесни за оформяне, сресване и сушене. Освен това, балсамът осигурява защита срещу слънчева радиация и други вредни фактори на външната околна среда.

Друга перфектна двойка е скрабът и маската за лице. Скрабът ексфолира мъртвите клетки, изглажда повърхността на кожата, изсветлява обезцветяванията и почиства порите. Освен това, подобрява кръвообращението, тонизира и осигурява бърза абсорбция на подхранващите съставки от козметиката, които нанасяте веднага след скраб. Затова е добро решение да нанасяте маска за лице, която да съвпада с тена на кожата. Освен подхранване, това ще хидратира и успокои раздразненията след скраб.

AHA (алфа хидрокси киселина) и BHA (бета хидрокси киселина) и слънчеви филтри са друга процедура, която е добре да се комбинира. Химическият пилинг помага за ексфолиране на мъртвите клетки, намалява белезите, стриите, целулита, изглажда бръчките и почиства порите на кожата, изсветлява обезцветяванията. Веднага след процедура с химичен пилинг, кожата става по-чувствителна и предразположена към слънчева радиация (някои от химичните пилинги причиняват чувствителност към светлина). Затова кожата се нуждае от защита със слънцезащитни кремове. По този начин ще се предпазите от появата на пигментирани петна, обезцветявания и изгаряния.