Всяка жена, рано или късно, задава този въпрос, заслужава ли си да се купуват козметични комплекти или е по-добре да се снабдяваме с индивидуални продукти според нуждите. Най-голямата дилема се появява, когато харесваме някой продукт на една марка и мислим за купуването на друг от същата линия. Нека Ви представим предимствата и недостатъците на този въпрос и може би след прочитането решението ще бъде по-лесно.

(ПРЕДИМСТВО) Козметичните продукти от една линия са гаранция за безопасност.

Козметичните линии са разработени по такъв начин, че всеки индивидуален елемент да допълва всеки друг. Производителите използват такива съставки, които ще поддържат и ще се допълват взаимно. Употребата на продукти от една линия е гаранция, че няма да нанасяме върху лицето си два продукта със съставки, които създават вредна реакция. Комплект от продукти от една линия означава, че са безопасни за кожата.

(НЕДОСТАТЪК) Случва се само един продукт от комплект да е подходящ за нас.

В линия козметични продукти много често има дори 10 продукта. Всички те имат подобен състав, обогатен с допълнителни съставки, а това, което ги различава е мястото им за нанасяне. Също така, много често се нуждаем само от един продукт от цялата линия, защото не използваме останалите. Може съжо да се случи така, че един продукт да повлияе върху кожата и да има ефекти, а друг да не подейства или (по-лошо) да е вреден за кожата.

(ПРЕДИМСТВО) Последователната линия козметични продукти има комплексни ефекти.

Отличително нещо за козметичните линии е това, че техните съставни елементи се допълват. Марките ги създават по такъв начин, че всеки продукт да действа идеално сам по себе си, но и да съвпада с действието на другите продукти от линията. Много пъти се случва, нанасянето на един продукт да подсилва друг продукт.

(НЕДОСТАТЪК) Козметичните линии са универсални, за да отговарят на нуждите на всеки.

Най-добрите комплекти можем да съберем сами с отделни продукти. Само тогава ще съвпаднат с индивидуалните ни нужди. За съжаление, линиите козметика са създадени по универсален метод за всеки потребител. Нетипично е всички продукти от една линия да действат еднакво добре за всеки човек.