Макияжът е най-добрият приятел на жените за изглеждане модерно и атрактивно. И ако все пак потрудите за да постигнете това, първото, което трябва да се отбележи, е избирането на подходящи макияж китки. Научете повече за тях и как да ги изберете.

Защо трябва да имате макияж китки?

Китките за макияж не са само най-популярният аксесоар на гримът, но и най-важното предпазно средство за защита на лицето. Тяхното използване принужда вашата кожа минимално да се страда и да бъде застрахована пред различните продукти за грим. По този начин ще предотвратите възникването на инфекции и пазливост на кожата.

Какво представляват макияж китките?

Макияж китки са направени основно от синтетична вълнообразна или прясна дреха и ръчно изработени. Те се подреждат по начина, който позволява по-добро впливане на продуктите за макияж и по-чисто нанасяне на грим равно на всеки вид кожа. Те могат да се разделят на две групи: пухкави и плоски китки.

Пухкави макияж китки

Обикновено те са направени от синтетична вълнообразна или прясна дреха и могат да бидат използвани за нанасяне на прахови продукти като пудра, компактна пудра и бронзер.Те трябва да бъдат избрани в зависимост от формата на лицето и да се съгласят с тектурата на кожата. Те трябва да бъдат с нежни и равномерни вълни за да могат да предадат по-точно цвета и зрителната трансформация.

  • Овални пухкави китки добре се подходят за лицето със средна дължина, а именно преминаването по целия контур на лицето.
  • Синусоидални пухкави китки са подходящи за рамките на лицето с крачещ очертания.
  • Китките с остри части са виртуални за точно прилагане на жица или контуриране на лицето.

Плоски макияж китки

Те са китки за макияж, които се използват предимно за по-детайлно нанасяне на различни текстури, противопоставяне на из