Използвате ли фон дьо тен всеки ден? Мислите ли, че вече знаете всичко за прилагането му? Правилно нанесеният фон дьо тен трябва да покрива всички несъвършенства, бръчки и суха кожа. Избирането на идеалния цвят е всичко. Искаме да Ви представим четирите най-често срещани грешки при слагането на фон дьо тен. И Вие ли ги допускате?

1. Пропускане на основа за грим

Защо да използвате основа за грим, ако фон дьо тенът сам по себе си е основа за грима, а и ще бъде допълнително запазен с прахообразна пудра? Много често изпускаме основата за грим при ежедневното гримиране, защото си мислим, че овлажняващият крем ефективно подготвя кожата за фон дьо тена. В случай на мазна кожа склонна към акне и черни точки се препоръчва да се използват колкото се може по-малко на брой продукти. Въпреки това, сухата кожа трябва да бъде правилно хидратирана с мастни основи за грим, което да придаде сияйност и да понижи нивото на сухота на кожата.

2. Голямо количество фон дьо тен

Колкото повече фон дьо тен, толкова по-добро е покритието? Няма нищо по-грешно от това. Никой фон дьо тен няма да покрие добре, ако увеличим количеството му върху лицето. Не се заблуждавайте. Добрият фон дьо тен трябва да изравни тена след един слой, защото колкото повече продукт се нанася, толкова по-видими ще станат бръчките и сухата кожа. Минимализмът е препоръчителен в случай на фон дьо тен, защото само тънък слой, който е добре разнесен върху лицето, ще се смеси с цвета на кожата и ще придаде желаният ефект.

3. Нанасяне на фон дьо тен с пръсти

В някои онлайн туториали направени от влогъри чувате, че прилагането с пръсти е най-бързият метод? Грешка. Времето, което спестявате за директното прилагане на фон дьо тен с пръстите не си заслужава, защото няма да изглежда толкова добре, колкото бихте искали да бъде. Нанасяйте фон дьо тен с четка или гъба, създадена за този продукт, това ще придаде естествен ефект и лесно разнасяне върху лицето. Резултатът ще бъде много по-добър, отколкото ако го слагате с пръстите си.

4. Грешен нюанс на фон дьо тен

Най-доброто запазихме за край. Проблем, който много от нас имат (и знаят за това). Най-голямата грешка докато се тества фон дьо тен е прилагането на върха на ръката или на китката – и двете не дават добър резултат. Най-доброто място за тестване на фон дьо тен е челюстта, защото фон дьо тенът трябва да съвпадне с тена на кожата на лицето и шията. Такива тестове е най-добре да се правят вкъщи на дневна светлина с образци от продуктите.