Семенно масло е продукт от семената на културите нектарина или сезам ията. То е богато на здрави мастни киселини и е популярно за масажи, хранителство и в целината на домашната мазнина. То има много предимства при използване и правилното му използване може да даде значително улеснение и да подобри качеството на живота. Тук ще обясняваме някои от най-популярните способи за използване на семенното масло.

1. Като масажено масло

Семенното масло е изключително популярно като масажно масло. То е по-леко от други масла и бързо се слива в кожата, докато нормалната маслинова маса може да остане на кожата за дълго време. Допълнително, семенното масло може да бъде използвано за лечение на суха или разтъната кожа. То има високо съдържание на мастни киселини, което дава кожата малко влага. Това също може да навлече и аминокиселини. Може да използвате маслото като самостоятелно единично масло или да го добавите на базово масло. За пример, може да разтворите няколко капки във вода или в базово масло и да правите масаж с тях.

2. За добрене на живота

Допълняването на семенното масло в диетата може да доведе до много предимства върху здравето. То е популярно като средство за профилактика на рака, спомага за нормализация на кръвното налягане и организмът да протича по-добре. Семенното масло предлага ниско съдържание на транс -мастни киселини и е богато на здрави мастни киселини. То може и да помогне за забавяне на процеса на стареене, тъй като съдържа високи степени на антиоксиданти, които подобряват устойчивостта им.
Това масло също е популярно за премахване на токсините от организма. То е бързо вкусно и подобрява метаболизма и хормоналната ефективност при във взаимодействие с борбата с defokusя и ангидрин.

3. Да се използва като зеленчуково масло

Sеменното масло може да се използва за приготвяне на зеленчуци и ястия. То им