Въздушно окисляване е начин на улавяне на грижата и увеличаване на обмяната на кислород. Този процес се прави с помощта на кистени, които осигуряват въвеждане на кислород в процеса на измиване, като дават ефекти като повишено проникване на активните вещества, благодарение на прехвърлянето на кислород през кожата. Въздушно окисляването на кистените е важна част от процеса при постигане на гладка, възбудена и здрава кожа.

Какво правят кистените въздушно окисляване?

Те се използват, за да постигнат подчертания ефект на окисляване на кожата и тя се осигурява по последващи начини:

  • Те дават ефект на антизрялост и с времето свалят мертвите клетки на кожата.
  • Рекулират противовъзпалителните процеси по кожата.
  • Постигат сияние на кожата.
  • Завиват процесите при омолаживане.
  • Възстановяват цялостта на кожата.

Кистените с въздушно окисляване трябва да се използват два до три пъти на седмица. Трябва да се възприемат парцелно с налягане на малко и медлено по кожата по движение – притежаване на стария начин за измиване. Не прилагайте твърдо налягане, тъй като това може да предизвика приливи на кръв към повърхността на кожата и водни протеини, белтъци и липиди.

Кои активни вещества се използват в кистени за въздушно окисляване?

Активните вещества, които се използват в кистните за въздушно окисляване варират от продукт до продукт. В повечето кистени за въздушно окисляване обикновено се използват активни вещества, като витамин C, витамин E, алое вера, хлорофиллум, зехтин и линолева киселина. Тези активни вещества имат полезни процеси на въздействие върху кожата. Например, витамин C може да подобри тонуса на кожата, да намали признаците на стареене, както и да повиши регенерацията на нови клетки. Алое вера може да свежи кожата, да се бори с бактерии, да се контроли