Гримът може да бъде мощен инструмент, който да повиши вашия самочувствие, да подчертае вашата уникална красота и да ви помогне да изразите себе си. Правилният грим може да преобрази вашия лицеви израз и да изпъкне вашето природно очарование. Но какво точно означава „правилният грим“?

Различни типове тонове кожа

Как да изберете грим спрямо тона на вашата кожа

Гримът трябва да се избира в зависимост от тона на вашата кожа. Тона на кожата е нюансът, който виждате, когато погледнете кожата си. Той може да бъде топъл, хладен или неутрален. За да определите тона на кожата си, погледнете вените си. Ако изглеждат сини или лилави, имате хладен тон. Ако изглеждат зелени, имате топъл тон.

Грим за тъмна кожа:

Ако имате тъмна кожа, изберете подходящи за нея тонове. Основата на грима трябва да отговаря на вашия естествен тон на кожата. Това е важно, защото правилният тон ще ви помогне да изглеждате свежо и естествено. Не пренебрегвайте и акцентите – включете златистите и топлите тонове в сенките за очи, червилото и ружа.

Грим за светла кожа:

Светлата кожа често има розов или бежов подтон. При този тип кожа е препоръчително да се избягват тежки и тъмни тонали, тъй като те могат да изглеждат прекалено изкуствено. За основа избирайте продукти със светлосини или червеникави нюанси, които да нейтрализират розовия оттенък.

Различни цветове на грим

Как да използвате грима за да подчертаете предимствата си

Използвайте грима, за да подчертаете предимствата на лицето си. Ако имате красиви очи, използвайте очната линия и сенките за очи, за да ги подчертаете. Ако обичате устните си, изберете червило в цвят, който подчертава тяхната форма и текстура.

Подходящ грим за по-зряла кожа

С възрастта кожата започва да губи своята естествена сияйност и тон. За да възстановите тези изгубени качества, изберете грим, който придава блясък и изпъква останалите предимства на външния ви вид. Избирайте продукти с хидратиращи свойства и сияйни текстури.

Грим, който подчертава чертите на лицето

Заключение

Независимо от тона на кожата ви, важното е да намерите грим, който да ви помогне да изразите най-доброто от себе си. Помнете, гримът е инструмент, който можете да използвате по начина, по който считате за най-подходящ. Най-важната част от използването на грим е да се забавлявате и да се чувствате добре в кожата си!