Гримът може да бъде мощно средство, което ви помага да подчертаете вашите най-добри черти и да се чувствате уверени и красиви. Всичко това може да бъде постигнато с правилния избор на продукти въз основа на вашата цветова схема. Грим за различни цветове на кожата включва избор на нюанси, които не само допълват вашата естествена кожа, но също така помагат да се намалят дискомфорта и усещането за тежест след прилагането на грим. Eто някои съвети, които ще ви помогнат да намерите най-добрия грим за вашия цветови тип.

Бледа и Светла кожа

Този тип кожа обикновено има хладни подтонове и прозрачна или млечна наситеност. Гримът, който може да ласкае тази кожа, трябва да бъде избран с оглед на слабата пигментация. Избягвайте тежките основи и изберете лека покривна основа или BB крем, за да поддържате свежия и природен вид. Винаги използвайте бледи или пастелни цветове за очната линия и основата, избягвайте тъмните цветове, защото могат да ви накарат да изглеждате бледи и неприродни.

Средна кожа

Средната кожа обикновено варира от светло кафяво до оливково зелено и може да има топли или хладни подтонове. За средната кожа съвпадащите нюанси на грим обикновено включват злато, бронз и корал. Не се страхувайте да пробвате по-смели цветове. Наситената кожа може да предприеме силни и живи цветове по по-добри начини, отколкото бледата кожа.

Тъмна кожа

Каждая тёмная кожа има богат и наситен цвет, който изглежда прекрасно с всякакви цветове на грим. Използвайте тъмно розови, оранжеви и червени нюанси предимно в устни и бузи. Избягвайте използването на бледи и някои оранжеви цветове, които могат да наклонят към жълтеникава кожа.

Ласкателна грим за всички цветове на кожата

Независимо от цвета на кожата ви, ключът към перфектния грим е да изберете правилните продукти, нюанси и текстури. Важно е също така да използвате грим, който е подходящ за вашата кожа; чувствителна, нормална или мазна. С последващите съвети може да получите ласкателна визия, която подчертава вашата естествена красота и допълва вашия цветови тип.

  • Основа

    Изберете основа, която съответства на вашия цветови тип. Светлата кожа изглежда най-добре с бледи и розови оттенъци, докато тъмната кожа изглежда страхотно с карамел и тъмно кафяви нюанси.

  • Руж

    Винаги избирайте руж, който е в хармония с вашия цветови тип. Това е особено важно за тъмната кожа, където бледи и светли цветове могат да изглеждат нездрави и неестествени. Изберете тъмно кафяво, оранжево или розово за най-добрите резултати.

  • Грим за очи

    Изберете сенки за очи, които допълват цвета на кожата ви. Пастелни цветове са най-добри за светлата кожа, докато златните и бронзови цветове са перфектни за средната и тъмна кожа.

  • Червило

    Червилото е особено важно за создаване на ласкава маникюр. Изберете тона, който допълва тена на кожата ви. Светлите и нейтрални цветове са най-добре подходящи за светлата кожа, докато средната до тъмна кожа изглежда добре с тъмно кафяви, бардо или розови цветове.

Примери за грим за различни цветове на кожата

Влизайки в света на грима, можете да откриете безкрайните възможности, които той предлага. Едно от най-важните неща, които трябва да се имат предвид, е да гримирате според естествения цвет на кожата си. Използването на подходящите продукти и нюанси може да ви помогне да подчертаете природната си красота и да се чувствате уверени. Независимо от цвета на кожата ви, важно е да бъдете сигурни и уверени в създаването на своя грим №1.

Февруари 2022, публикуван от BGMakeupGuide