Домашната готварска рецепта за деодорант може да стане бързо и лесно запис за вашите днешни съвети – и само 3 прости продукта, които можете да откриете в вашата лекарна. Но, дали струва мъртвеца да се опитате да направите дома? Отговорът ще зависи от вас, но много добре знаем, че деодорант прави нещо, което много други средства за далечно не могат – намалява вредния миризъм и послабява кожата. И поради това да направите своя собствен деодорант ще бъде валута за творене, която няма да загубите.

Най-лесната рецепта за домашен деодорант започва с няколко прости продукта, които да влязат в рецептата. Точно какви продукти ще ви потрябват ще зависи от личните ви потребности и предпочитания, но можем да посочим някои основни ингредиенти: ванилиево масло (или масло от лавандула); жива и лимонова скорена салцина; и вашия избран маслинов базис. Точните дози ще се различават, в зависимост от обема на деодоранта, която се опитвате да направите, но относително неща като тези се коефициентите ще са почти постоянни – така че след няколко пъти ще имате по-добри идеи каквато доза да използвате.

След като разберете какви продукти и в какви дози трябва да включите, можете да почнете да готвите. Това обаче не е толкова сложна дейност – всичко, което трябва да правите е да са набити всички ингредиенти до равня и да се пресметне дозата. Ако рецептата вади достатъчно от лимоновата скорена салцина, ще бъдат нужни и други – от цистерия, до щавелово масло, до важна олио, но всички тези се добавят само ако е необходимо. Така или иначе, когато първопроходната доза на ингредиентите бъде събрана вместо, непременно трябва да добавите малко масло, за да направите го по лесно разбираема и отделяща се на фасовката. По-добре да бъде използвано леко масло, особе. Без него продуктът може да е прекалено твърд или дори да си поиска твърд